skip to Main Content

Vad brukar locka med Stockholm?

Det där med att flytta är inte helt enkelt. Det är mycket som ska klaffa på en rad olika plan och det kräver en hel del förberedelser och jobb innan allt nödvändigt är ordnat. Dock är det förstås otroligt spännande att flytta; nya möjligheter som följer den nya tillvaron känns lockande och ibland kan man behöva den förändringen i livet. Stockholm är ett exempel på en stad som lockar många. Sveriges huvudstad är med sitt vackra läge välkänd även utanför landets gränser. Hit flyttar man av många olika anledningar, oavsett om man är ensamstående eller i ett förhållande. Det går självklart alldeles utmärkt att flytta till Stockholm med barn, exempelvis, och kanske t.om kan förenkla familjevardagen på grund av all tillgänglighet staden erbjuder. Är du redo att bli en Stockholmare? Läs vidare nedan!

vandra runt ensam i Stocholms innerstad

Fördelarna med en storstad

Eftersom Stockholm är Sveriges största stad är möjligheterna givetvis fler här än i andra svenska orter. Här finns företag i alla storlekar som letar efter arbetskraft och ett nöjesutbud som är svårslaget. Är man förtjust i shopping blir man definitivt inte besviken; här finns det mesta och utbudet är Sveriges största. Detta kan exempelvis upplevas i den senaste shoppinggallerian, Mall of Scandinavia, som erbjuder en oförglömlig shoppingupplevelse. Stockholm är också mycket rikt på restauranger och caféer, vilket innebär att det är lätt att hitta något för alla smaker. Det finns allt från 3-stjärniga Michelinrestaurangen Restaurant Frantzén till Sthlm street food i Kungsträdgården. För den som gillar närheten till vatten är staden perfekt – det är aldrig långt till bad eller fiske, eller för den delen en härlig båttur runtom Stockholms skärgård. Sen ska vi inte glömma Stockholms alla utställningar för den som är konstintresserad.

Även för familjen är fördelarna många. Om dina barn är intresserade av fritidsaktiviteter utanför hemmet så har Stockholm Sveriges största föreningsliv. Även skolmässigt finns det mycket att välja på för dina barn vad gäller förskolor, grundskola och gymnasium.

många restauranger att välja på i sthlm

Att våga ta steget

Att våga flytta till ny stad kan kännas både jobbigt och skrämmande, särskilt om det handlar om en långdistansflytt, men denna känsla är allt som oftast helt obefogad. När du väl tagit steget kommer du inte att ångra dig. Tänk på att livet handlar om upplevelser. Du vill säkerligen inte tänka tillbaka på ditt liv och grämas över att du aldrig tog chansen till att uppleva något nytt – man ångrar bara det man inte har gjort! Det mesta löser sig med tiden och med viss planering har du lagt en bra grund för din flytt.

Hur man hittar en bostad i Stockholm

Eftersom Stockholm är en populär stad att bo i kan det ibland kännas svårt att hitta en första bostad som nyinflyttad på grund av långa bostadsköer och allmän bostadsbrist. Det allra första man kan göra är att inventera sina kontakter. Många gånger kan bostadsbehovet lösas genom vänner och bekanta; de allra flesta känner ett par Stockholmare och därifrån kan du få många värdefulla tips vad gäller både tillgängliga bostäder och ytterligare kontakter. Lägg exempelvis ut en fråga om detta bland dina vänner på Facebook. Alternativt kan man kontakta en bostadsförmedling. Dock får man vara beredd på att hyra en lägenhet i andra eller tredje hand, om man inte har möjlighet att betala för en egen lägenhet eller hus. Kanske vill du flytta till Stockholm ensam, men varför inte tillsammans med någon kompis så att ni kan dela en lägenhet och därmed kostnaden? När du väl bestämt dig behöver du inte slita ut dig med flytten på egen hand. Ett bra tips är att anlita en flyttfirma som specialiserar sig på Stockholm med omnejd för att slippa det tunga arbetet. Speciellt om du flyttar till hus, där flyttlasset oftast är större och kämpigare att ta itu med.

att hitta lägenhet eller hus att hyra är inte helt lätt

Hur man hittar ett jobb

Det kan verka som en svår uppgift att söka jobb i en ny stad. Men att hitta ett jobb kan faktiskt fungera på samma sätt som att söka bostad, och kan ofta lösas genom rätt kontakter. Arbetsgivare får som regel in mängder av ansökningar via platsannonser, men genom att få kontakt med dem personligen genom en vän kan du verkligen få en genväg in. Har du inga sådana kontakter kan du med fördel ringa upp de företag som du är intresserad av och berätta att du är intresserad. Se till att vara väl påläst om företaget och visa varför de ska anställa just dig. Detta uppskattas av de allra flesta! Ett annat tips är att se över Stockholm kommuns jobbannonser, som regelbundet uppdateras i olika jobbkategorier. Man får heller inte glömma bort att arbetsförmedlingen i just din region alltid är där för att hjälpa till!

hitta arbete i huvudstan är både lättare och svårare än i andra städer, beroende på bransch

Back To Top