skip to Main Content

Behöver du hjälp med flytt av ditt bohag i Stockholm? Vi utför dagligen privatflyttar i Stockholm med goda resultat och riktigt nöjda kunder.

Din flytt i Stockholm är Försäkrad

Hos oss är din flytt försäkrad hos Alandia försäkring för att du som kund ska känna dig extra trygg inför flyttdagen.

Dessutom kan vi på Stadsbudet intyga att vi följer Bohag 2010: bestämmelser och regler som upprättats mellan åkeriföretag och Konsumentverket för att du som kund ska veta vad som gäller.

Behöver du göra en bohagsflytt i Stockholmsområdet?

När det är dags att bryta upp från sitt gamla hem och låta flyttlasset gå mot en annan riktning, så gäller det att tänka och planera rätt. Att flytta sina personliga ägodelar är egentligen inte särskilt problematiskt i sig – det som tar mer tid i anspråk är att besluta sig för vad flyttfirman respektive du själv kan utföra i bohagsflytten samt hur de interna förberedelserna ska se ut. Om du bor i Stockholm med omnejd, kan du fördelaktigt ta hjälp av Stadsbudets olika flyttjänster i Stockholm som sträcker sig från privatflytt till kontorsflytt, magasinering och flyttstädning, till ännu mer flexibla lösningar som vi kan skräddarsy åt dig.

Få din privatflytt i Stockholm ordnad på bästa sätt

Oavsett vilka delar du behöver hjälp med under din flyttprocess och oberoende av om du ska flytta in i lägenhet eller hus, så finns Stadsbudets erfarna och proffsiga personal på plats för att tillgodose dina behov. Vår tjänst bohagsflytt i Stockholm vänder sig till både hus- och lägenhetsboende och inkluderar inte bara det första stadiet i form av planeringen, utan grundar sig självklart även i att vi lastar, transporterar, lossar och bär. Utöver det tar vi även ansvar för den välbehövliga flyttstädningen om det är något ni helst slipper själva.

Flytta med smidiga tillval

Om du känner att ni vill ta hand om delar av flytten från er lägenhet/villa på egen hand går det lösa utan problem. Vi kan förse dig med flyttkartonger och packmaterial för att din flytt ska gå så smidigt som möjligt. Att packa dina ägodelar på rätt sätt för en enklare uppackning, bidrar till att du kommer på plats snabbare. Här nedan följer en exempellista på servicenivåer som kan ingå i våra flyttuppdrag.

 • Vanliga bohagspaketet (lastning, transport, lossande, bära på plats)
 • Flyttning och flyttstädning
 • Flyttning och ned- och uppackning med eller utan flyttstädning
 • Flyttning och demontering av möbler
 • Flyttning inklusive full eller begränsad del av nedpackning som utförs av oss

Utnyttja RUT-avdraget

För att komma ned i kostnader så har du som privatperson rätt att erbjudas RUT-avdrag på olika flyttjänster. Hit räknas inte magasinhyra eller kostnader för flyttfordon, men dock flertalet andra moment i bohagsflytten, såsom städningen, transporten, upp- och nedpackning samt lossandet och lastningen av möbler och lösöre. RUT-avdraget är 50% av arbetskostnaden och medför att prissättningen kommer att bidra till justerade kostnader i slutändan.

Vi omfattas av Bohag 2010-bestämmelserna

De allmänna reglerna för en privatflytt/bohagsflytt har upprättats mellan åkeriföretagen och Konsumentverket, också kallat Bohag 2010, och gäller således mellan konsumenter och transportörer, oavsett om du flyttar från lägenhet eller hus. När du kontaktar en flyttfirma bör du alltid se över att denna tillämpar Bohag 2010. Det förutbestämda slutpriset får då inte överstiga 15% och du har även rätt att avboka flytten 15 dagar innan spikat datum. Flyttfirman ska även ha en bohagsförsäkring som täcker flyttuppdraget. Vi är ett stadsbud som följer bohag 2010 till punkt och pricka.

Förbered dig inför bohagsflytten

Väljer du att packa ned alla dina ägodelar själv, så kan det vara bra att ta del av våra råd – både för att underlätta för dig och för flyttfirman när privatflytten närmar sig. Läs gärna hur vi på Stadsbudet i Stockholm tycker man packar smart inför en flytt.

 • Slå in glas och porslin i silkespapper
 • Packa bara halva kartonger med tunga föremål såsom böcker och lämna häften till filtar, kuddar och saker med lätt vikt
 • Märk alla kartonger samt ange vilket rum de ska till
 • Packa ihop lösa delar till möbler och fäst dem med tejp, rep eller snöre
 • Gör gärna en skiss var i huset/lägenheten de stora möblerna ska till så de kan ställas på plats omgående
 • Kontrollera alltid att du tecknat ny hemförsäkring för ditt nya hem

För att planera en flytt har vi en ”kom-ihåg-lista vid flytt” som är väldigt uppskattad

Om du vill boka helg eller kväll

Det går inte att frånkomma det faktum att det brukar kännas bäst för dig som privatperson att vara med under hela förloppet, utan att behöva ta ledigt från arbetet eller överlåta allt till flyttfirman. Om du bokar en bohagsflytt i Stockholm under en helg eller på kvällstid, får du naturligtvis en offert på våra helgpriser när du specificerar flyttdatum. Stadsbudet upprätthåller alltid förmånliga priser, oavsett om du begär en privatflytt i Stockholm på lite mer udda tider.

Letar du även efter en firma som sköter kontorsflytt? Klicka här för att läsa mer om våra företagstjänster. 

Back To Top